Om Christopher Toll

Som du kanske förstår har jag själv enormt mycket rött i mitt system. Bakom mig har jag ett till synes bra liv och en till synes bra karriär inom kommunikation. Samtidigt, filtrerat på ett annat sätt: en separation från mina barns mamma. Trettiofem symptom på en borrelia som inte fanns, istället kroppens sätt att förklara att vi nått vägs ände. Och därefter två hjärtoperationer. Men också över tio år av arbete med mig själv för att förstå vad jag är och hur jag kan få bättre kontroll över den vilda energin.

Efter hjärtoperationerna började jag skriva anteckningar. Tankarna fick liksom inte plats i huvudet utan behövde luftas. Jag gjorde det som terapi och som ett sätt att få ordning på reflektionerna. Det växte. 2013 kom jag i kontakt med beteendestilsanalysen DISC och dess färger och såg hur stark kopplingen mellan mina utmaningar och det röda var. I samband med det förstod jag också att jag var långt ifrån ensam. Och där någonstans förvandlades råden till ett bokprojekt för att inte bara hjälpa mig själv utan även stötta andra i samma situation.

Det här är ett hjärteprojekt och det jag drivs av nu är att låta bokens innehåll möta omvärlden, och kanske främst er som känner igen beteendet. Boken, den här hemsidan och bloggen är mina sätt att låta innehållet bli allas egendom. Och få möta era åsikter och uppfattningar. Låt oss tillsammans hjälpa varandra till att leva ett liv där vi njuter av den röda energin och samtidigt inte låter den äga oss.